‘Start-ups de motor van GMV’

Blogpost door: Marcel van Haren

op 01 maart, 2018

Het aantal food-startups groeit hard, nieuwe, duurzame en hippe voedselproducten vliegen je om de oren. Een mooie ontwikkeling die helpt bij te dragen op de zo vaak genoemde voedseltransitie. Het aantal agrifoodtech startups in Nederland blijft echter steken op enkele, heel vaak gebruikte, voorbeelden. Maar feitelijk is er sprake van een woestijnlandschap, met veel te weinig startups die met innovatieve nieuwe technologieën komen.

Gelukkig staat de innovatie niet stil en ontwikkelen GMV-machinebouwers volop door. Echter met het ontbreken van jonge, creatieve en andersdenkende startups gaat dit langzaam, te langzaam om het internationale speelveld langdurig voor te blijven. Om deze reden omarmen we startups in onze sector nadrukkelijk en bieden we ze 2 jaar gratis lidmaatschap aan, inclusief coaching door een aantal door de wol geverfde GMV-professionals. Lees hier meer over verder in de nieuwsbrief.

Kortom, mooie kans voor agrifoodtech startups om zich met hulp van en te midden van GMV leden snel op te werken naar pareltjes van onze sector.

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

01/07/2020

2 minuten lezen

Zomerreflectie voor een innovatief herstel

De corona crisis houdt veel bedrijven nog steeds in zijn greep. Veel grenzen zijn wereldwijd nog gesloten, wat voor Agri & Food machinebouwers problemen oplevert die gemiddeld voor ruim 80% van hun omzet naar het buitenland exporteren. Niet alleen de corona crisis maar ook de stikfstof problematiek en klimaatverandering leggen druk op het huidige voedselsysteem en zullen op (langer) termijn impact veroorzaken. Laten we de huidige context nu vooral zoveel mogelijk benutten om te investeren en innoveren in een 1.5 meter én 1.5 graden samenleving!

Lees verder

De afgelopen tijd kwamen slachterijen in zowel binnen- als buitenland regelmatig in het nieuws vanwege het aantal corona positief geteste medewerkers. Afgelopen week gingen in Nederland zelfs meerdere slachterijen op slot door deze grootschalige uitbraak. Dit voorbeeld laat zien dat het corona virus leidt tot een nieuwe werkelijkheid waarbij aanpassingen nodig zijn, zeker ook in onze sector. Wat heeft 1.5 meter voor een invloed op het ontwerp van toekomstige machines voor de voedselverwerkende industrie?

Lees verder
Blog

04/05/2020

4 minuten lezen

Hygienic Design in het post-corona tijdperk

Elk virus - zoals corona - heeft het in zich om exponentieel te groeien. Het fenomeen van exponentiële groei kent onze sector ook bijzonder goed. Net als virus pandemieën in een samenleving kunnen bacteriën ook exponentieel groeien. Hoe garandeert een voedselproducent dat de risico’s extreem laag zijn in moderne ketens? En welke kansen liggen daar voor andere ketens in het post-corona tijdperk?

Lees verder