‘Start-ups de motor van GMV’

Blogpost door: Marcel van Haren

op 01 maart, 2018

Het aantal food-startups groeit hard, nieuwe, duurzame en hippe voedselproducten vliegen je om de oren. Een mooie ontwikkeling die helpt bij te dragen op de zo vaak genoemde voedseltransitie. Het aantal agrifoodtech startups in Nederland blijft echter steken op enkele, heel vaak gebruikte, voorbeelden. Maar feitelijk is er sprake van een woestijnlandschap, met veel te weinig startups die met innovatieve nieuwe technologieën komen.

Gelukkig staat de innovatie niet stil en ontwikkelen GMV-machinebouwers volop door. Echter met het ontbreken van jonge, creatieve en andersdenkende startups gaat dit langzaam, te langzaam om het internationale speelveld langdurig voor te blijven. Om deze reden omarmen we startups in onze sector nadrukkelijk en bieden we ze 2 jaar gratis lidmaatschap aan, inclusief coaching door een aantal door de wol geverfde GMV-professionals. Lees hier meer over verder in de nieuwsbrief.

Kortom, mooie kans voor agrifoodtech startups om zich met hulp van en te midden van GMV leden snel op te werken naar pareltjes van onze sector.

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

'For agrifoodtech, 2020 has been a blow-out year!' luidt de introductie van het AgFunder rapport 2021. De COVID-19-pandemie heeft het belang onderstreept van efficiënte toeleveringsketens en alternatieve manieren om voedsel te telen, verwerken, vervoeren en verkopen aan consumenten. De veranderende consumentbehoeftes en de ambities van politieke partijen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen laten ook zien dat onze sector volop in beweging is.

Lees verder
Blog

06/01/2021

2 minuten lezen

2021: van missie naar actie!

2021, 'het jaar van...chaos, dé waarheid of van de vrijheid?' De huidige lockdown en de Brexit maken van 2021 geen knallend begin. Echter met het vaccin in aantocht, zet ik in op een 'hoopvol 2021 'en bouw ik graag met jullie verder aan een gezond en duurzaam voedselsysteem.

Lees verder
Blog

01/12/2020

3 minuten lezen

Een terugblik op 2020

Een jaar geleden hadden wij niet kunnen bedenken dat een virus als COVID-19 zo'n invloed zou hebben op ons (werkende) leven in 2020. Thuiswerken, gesloten grenzen, hamsterende consumenten in de supermarkt. Nu het einde van het jaar nadert is het tijd om eens terug te blikken: wat had 2020 voor ons in petto en wat heeft het ons vooral ook gebracht?

Lees verder