‘Start-ups de motor van GMV’

Blogpost door: Marcel van Haren

op 01 maart, 2018

Het aantal food-startups groeit hard, nieuwe, duurzame en hippe voedselproducten vliegen je om de oren. Een mooie ontwikkeling die helpt bij te dragen op de zo vaak genoemde voedseltransitie. Het aantal agrifoodtech startups in Nederland blijft echter steken op enkele, heel vaak gebruikte, voorbeelden. Maar feitelijk is er sprake van een woestijnlandschap, met veel te weinig startups die met innovatieve nieuwe technologieën komen.

Gelukkig staat de innovatie niet stil en ontwikkelen GMV-machinebouwers volop door. Echter met het ontbreken van jonge, creatieve en andersdenkende startups gaat dit langzaam, te langzaam om het internationale speelveld langdurig voor te blijven. Om deze reden omarmen we startups in onze sector nadrukkelijk en bieden we ze 2 jaar gratis lidmaatschap aan, inclusief coaching door een aantal door de wol geverfde GMV-professionals. Lees hier meer over verder in de nieuwsbrief.

Kortom, mooie kans voor agrifoodtech startups om zich met hulp van en te midden van GMV leden snel op te werken naar pareltjes van onze sector.

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

01/07/2021

2 minuten lezen

Verduurzaming: greenwashing of game changing?

Is het nieuwe EU akkoord om de landbouw te vergroenen greenwashing of game changing? Afgelopen week sloten EU-lidstaten een akkoord over de hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid met kritische reacties tot gevolg. 7 juli staat er weer een boerenprotest gepland en tegelijkertijd neemt de maatschappelijke druk om onze agri & food sector snel te verduurzamen alleen maar toe. Daarmee lijken de contrasten alleen maar groter te worden.

Lees verder
Blog

01/06/2021

2 minuten lezen

Samenwerken voor snellere verduurzaming

'Foodsector verduurzaamt te langzaam, ondanks ambitie' luidde de kop van een artikel in EVMI gepubliceerd op 25 mei. De foodsector moet sneller verduurzamen om de ambities uit het Klimaatakkoord voor een lagere CO2-productie waar te kunnen maken blijkt uit een onderzoek van consultancybureau P2. Wat is er nodig om de ambitie wel te kunnen waarmaken? Hoe zetten we samen de stap naar verduurzaming? 

Lees verder

Consumenten willen duurzamer en gezonder eten. En er moeten in de nabije toekomst 10 miljard mensen op de aardbol gevoed worden. Producenten in de agro en food spelen erop in, de foodtransitie is gaande. Dat biedt kansen voor machinebouwers. Hebben die er genoeg oog voor? GMV-bestuurslid René Smulders en andere experts uit de sector lichten de rol van voedselsystemen en technologie toe in transitie naar het voedselsysteem van de toekomst.

Lees verder