‘Samen komen we verder in 2018!’

Blogpost door: Marcel van Haren

op 11 januari, 2018

‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’, een bekend en veelgebruikt Afrikaans spreekwoord. Dit spreekwoord is ook de beste samenvatting waar GMV voor staat, wat we tijdens de laatste ledenbijeenkomst in december opnieuw met de leden samen hebben bekrachtigd. GMV heeft haar strategische aanpak herijkt, waarbij de drie speerpunten ‘imago van de agrifood machinebouw’, ‘hotspot voor innovatie’ en ‘onderling clubgevoel’ zijn. Voor mij persoonlijk en de GMV teamleden is deze aanpak het mooiste voornemen voor 2018 en verder.

2018 kent vast veel uitdagingen, net als voorgaande jaren. Bedrijven in de AgriFood machinebouw sector zullen nog slimmer moeten worden, nog sneller moeten innoveren en nog meer verrassende concurrenten uit andere landen tegenkomen. Laten we bij al deze uitdagingen elkaar wat vaker opzoeken en raadplegen. Ik ben ervan overtuigd dat binnen de GMV veel obstakels zijn beslecht door individuen. Door deze ervaringen en oplossingen wat vaker met elkaar te delen, blijven we de internationale concurrentie voorlopig een stapje voor en komen we verder.

Namens het hele GMV team wens ik iedereen het allerbeste toe voor 2018 en verder!

Met vriendelijke groet,

Marcel van Haren
Directeur GMV

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

01/07/2020

2 minuten lezen

Zomerreflectie voor een innovatief herstel

De corona crisis houdt veel bedrijven nog steeds in zijn greep. Veel grenzen zijn wereldwijd nog gesloten, wat voor Agri & Food machinebouwers problemen oplevert die gemiddeld voor ruim 80% van hun omzet naar het buitenland exporteren. Niet alleen de corona crisis maar ook de stikfstof problematiek en klimaatverandering leggen druk op het huidige voedselsysteem en zullen op (langer) termijn impact veroorzaken. Laten we de huidige context nu vooral zoveel mogelijk benutten om te investeren en innoveren in een 1.5 meter én 1.5 graden samenleving!

Lees verder

De afgelopen tijd kwamen slachterijen in zowel binnen- als buitenland regelmatig in het nieuws vanwege het aantal corona positief geteste medewerkers. Afgelopen week gingen in Nederland zelfs meerdere slachterijen op slot door deze grootschalige uitbraak. Dit voorbeeld laat zien dat het corona virus leidt tot een nieuwe werkelijkheid waarbij aanpassingen nodig zijn, zeker ook in onze sector. Wat heeft 1.5 meter voor een invloed op het ontwerp van toekomstige machines voor de voedselverwerkende industrie?

Lees verder
Blog

04/05/2020

4 minuten lezen

Hygienic Design in het post-corona tijdperk

Elk virus - zoals corona - heeft het in zich om exponentieel te groeien. Het fenomeen van exponentiële groei kent onze sector ook bijzonder goed. Net als virus pandemieën in een samenleving kunnen bacteriën ook exponentieel groeien. Hoe garandeert een voedselproducent dat de risico’s extreem laag zijn in moderne ketens? En welke kansen liggen daar voor andere ketens in het post-corona tijdperk?

Lees verder