‘Met oprechte deelneming – Hans Izeboud’

Blogpost door: Marcel van Haren

op 03 april, 2018

Allereerst wil ik graag even stilstaan bij het totaal onverwacht en plotseling overlijden van Hans Izeboud van Aris BV, een van onze GMV leden. Tijdens de AgTech Innovatiemissie vorige week naar Californië is Hans op woensdag overleden aan de gevolgen van een hartinfarct, deze gebeurtenis had grote impact op mij en alle andere missiedeelnemers. Via deze weg wil ik, mede namens alle GMV en FME medewerkers, de familie, vrienden, kennissen en collega’s van Hans heel veel sterkte toewensen met de verwerking van dit verlies. Uit respect voor alle nabestaanden zal ik op een later moment via deze weg verslag doen van de missie, de kansen en vervolgacties.

Marcel van Haren
Directeur GMV

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

01/07/2020

2 minuten lezen

Zomerreflectie voor een innovatief herstel

De corona crisis houdt veel bedrijven nog steeds in zijn greep. Veel grenzen zijn wereldwijd nog gesloten, wat voor Agri & Food machinebouwers problemen oplevert die gemiddeld voor ruim 80% van hun omzet naar het buitenland exporteren. Niet alleen de corona crisis maar ook de stikfstof problematiek en klimaatverandering leggen druk op het huidige voedselsysteem en zullen op (langer) termijn impact veroorzaken. Laten we de huidige context nu vooral zoveel mogelijk benutten om te investeren en innoveren in een 1.5 meter én 1.5 graden samenleving!

Lees verder

De afgelopen tijd kwamen slachterijen in zowel binnen- als buitenland regelmatig in het nieuws vanwege het aantal corona positief geteste medewerkers. Afgelopen week gingen in Nederland zelfs meerdere slachterijen op slot door deze grootschalige uitbraak. Dit voorbeeld laat zien dat het corona virus leidt tot een nieuwe werkelijkheid waarbij aanpassingen nodig zijn, zeker ook in onze sector. Wat heeft 1.5 meter voor een invloed op het ontwerp van toekomstige machines voor de voedselverwerkende industrie?

Lees verder
Blog

04/05/2020

4 minuten lezen

Hygienic Design in het post-corona tijdperk

Elk virus - zoals corona - heeft het in zich om exponentieel te groeien. Het fenomeen van exponentiële groei kent onze sector ook bijzonder goed. Net als virus pandemieën in een samenleving kunnen bacteriën ook exponentieel groeien. Hoe garandeert een voedselproducent dat de risico’s extreem laag zijn in moderne ketens? En welke kansen liggen daar voor andere ketens in het post-corona tijdperk?

Lees verder