Keuzestress…

Blogpost door: Marcel van Haren

op 01 juni, 2018

Zo af en toe heb ik last van keuzestress, ook nu, er zijn zoveel events rondom het thema agrifoodtech, dat ik eigenlijk niet weet waar ik moet beginnen en wat ik bijzondere aandacht moet geven.

Ik kan natuurlijk heel egoïstisch het eigen GMV event op 7 juni promoten (bij deze gedaan), hier staan startups in de foodprocessing centraal. Maar er is zoveel meer in deze ene week en ik zou onze vrienden als bijvoorbeeld TKI Agri & Food (AgriFoodTop 6 juni) tekort doen om daarvoor geen aandacht te hebben. Maar steeds vaker lukt het ons om de samenwerking wel te vinden, bijvoorbeeld in het AgriFoodTech Platform met FNLI en LTO, of met Nevat over hygiënisch ontwerpen. Mijn ambitie is om in de toekomst veel vaker de samenwerking op te zoeken met andere partijen. Samen kunnen we een veel betekenisvoller event opzetten dan ieder van ons afzonderlijk, en zo belasten we het toch al drukke bedrijfsleven niet langer met overvolle weken met events, met vaak tegenvallende opkomst. Elkaar wat gunnen is het devies, wie doet er mee?

Iets wat we specifiek voor onze GMV leden doen is het samen met FME organiseren van Innovation Tuesdays. Een dinsdag waarin de uitdaging van één van onze leden centraal staat en waar wij partijen bij zoeken die kunnen helpen die uitdaging op te lossen. Dus heb je een moeilijk te kraken uitdaging als GMV lid, stuur even een mailtje aan mij (gmv@fme.nl).

Tot slot wil ik nog even aandacht voor een bijzonder verzoek van mijn collega Maureen de Haan. Om veelbelovende technologieën en bedrijven in kaart te brengen voor het Sustainable Food Initiative (SFI), is zij bezig met een inventarisatie. Heb je iets voor Maureen, laat het even aan haar weten (agri&food@fme.nl)

 

Met vriendelijke groet,

Marcel van Haren
Directeur GMV

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

01/06/2021

2 minuten lezen

Samenwerken voor snellere verduurzaming

'Foodsector verduurzaamt te langzaam, ondanks ambitie' luidde de kop van een artikel in EVMI gepubliceerd op 25 mei. De foodsector moet sneller verduurzamen om de ambities uit het Klimaatakkoord voor een lagere CO2-productie waar te kunnen maken blijkt uit een onderzoek van consultancybureau P2. Wat is er nodig om de ambitie wel te kunnen waarmaken? Hoe zetten we samen de stap naar verduurzaming? 

Lees verder

Consumenten willen duurzamer en gezonder eten. En er moeten in de nabije toekomst 10 miljard mensen op de aardbol gevoed worden. Producenten in de agro en food spelen erop in, de foodtransitie is gaande. Dat biedt kansen voor machinebouwers. Hebben die er genoeg oog voor? GMV-bestuurslid René Smulders en andere experts uit de sector lichten de rol van voedselsystemen en technologie toe in transitie naar het voedselsysteem van de toekomst.

Lees verder

Nederland is nu wereldwijd bekend om zijn efficiënte voedselproductie, maar zal de volgende generatie deze trots ook nog kunnen ervaren? Er zijn in de Nederlandse historie genoeg voorbeelden van iets waarmee we groot en bekend waren, maar waar we die positie vandaag de dag allang verloren zijn. Denk aan wind- en zonne-energie. Technologisch lag de basis in Nederland en was er een veelbelovende industrie aan het ontstaan. Doordat we niet goed hebben doorgepakt, hebben we deze positie vrij snel verloren aan landen als Denemarken en China. Niemand denkt tegenwoordig nog aan Nederland als ze zonnepanelen of windmolens willen kopen.

Lees verder