Agrifood volop in beweging

Blogpost door: Marcel van Haren

op 30 september, 2016

Een machinebouwer in de Agrifood sector is altijd in beweging. Een sterke groei van de wereldbevolking zorgt voor verschuivingen in de vraag naar voedingsmiddelen en de bijbehorende productiemiddelen. De leden van de GMV zijn steeds vaker wereldwijd actief om invulling te geven aan de behoefte van de klanten. Belangrijke klanten die vaak vanuit de thuismarkt de wereld overgaan om aan de groeiende behoefte te voldoen.

Nederland is geen onbekende in de Agrifood en geniet een welverdiend aanzien. Een grote speler wat betreft kennis en innovatie die reeds lange tijd de nog altijd belangrijke, richting gevende thuismarkt ontgroeid is. De behoefte in nieuwe markten is afhankelijk van vele factoren zoals de beschikbaarheid van grondstoffen, de cultuur en het welvaartsniveau. Uitdagend voor zowel machinebouwer als de klant.

Om de grote verschuivingen in de wereld bij te houden is een scherpe kijk vanuit het gezamenlijk belang nodig. Inspirerende sessies en netwerkbijeenkomsten om van elkaar te leren zijn een goed startpunt om de volgende stap te kunnen realiseren. Naast het delen van oplossingen voor alledaagse vraagstukken, kunnen hieruit creatieve ideeën en samenwerkingen ontstaan die de wereld doen verbazen.

Een goede naam en een berg ervaring geeft de mogelijkheid om gezamenlijk de wereld te bedienen. Nu is het tijd voor de volgende innovatieve stap op het gebied van samenwerking en strategie, de vereniging van ondernemers op het gebied van kansen en creativiteit.

René Smulders

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

06/12/2021

2 minuten lezen

Terugblik op 2021

Wat zullen we er eens van zeggen, 2021, wat voor een jaar is het geweest? Voor velen nog steeds niet het jaar waar we naar hadden uitgekeken na vaccinatie en zeker nog niet terug naar het ‘normale’ leven, zoals velen hadden gehoopt.

Lees verder
Blog

01/11/2021

1 minuut lezen

De tijd vliegt…

Vandaag precies twee maanden geleden ben ik begonnen in mijn nieuwe rol binnen de GMV. En wat is de tijd voorbijgevlogen. Ik heb de afgelopen weken al veel mooie initiatieven en bedrijven voorbij zien komen.

Lees verder
Blog

04/10/2021

4 minuten lezen

Even bijpraten ….

Na onze laatste algemene ledenvergadering (ALV) kort voor de zomer, zullen zeker diegenen van u die bij deze ALV aanwezig waren, zich bij de recente sympathieke introductie van Eveliene Langedijk afgevraagd hebben: "Hoe zit dat dan met Maureen en Marcel?", vooral omdat we net de zwaardere rol van Maureen binnen de GMV aangekondigd hadden.

Lees verder