‘Aan de slag!’

Blogpost door: Marcel van Haren

op 01 november, 2018

Soms moet je even de tijd nemen om kritisch terug te kijken op hetgeen bereikt is in de afgelopen jaren, en welke rol je daarbij zelf hebt speelt. Terugkijkend op mijn rol in ruim 5 jaar GMV is de foodprocessing machinebouw sector goed op de kaart gezet. Denk aan topsector programma’s als High Tech to Feed the World, waar GMV en FME aan de basis stonden. Een spraakmakend cross-over programma wat zich grotendeels richt op het versterken van deze sector met nieuwe innovatie sporen. Het belang van deze sector voor de Nederlandse economie wordt alom erkend, niet in de laatste plaats door politiek Den Haag en vele provincie besturen.

Mijn reflectie geeft ook aanleiding tot zelfkritiek. We hebben veel gepraat met elkaar, enorm veel bijeenkomsten georganiseerd en veel nagedacht hoe het nog beter zou kunnen. Dit alles in acties en concrete projecten omzetten, is in mijn ogen voor verbetering vatbaar, minder praten en meer doen! Ook heb ik vaak sterk geleund om de geweldige agrifood exportpositie van Nederland, geweldig voor onze boeren, tuinders en levensmiddelenfabrikanten. Maar laten we eerlijk zijn, zonder de techniek uit de GMV achterban hadden die bedrijven nooit kunnen bereiken wat ze nu hebben bereikt. Dus niet alleen de export van de machines en apparaten geeft een hele hoge toegevoegde waarde voor de Nederlandse economie. De apparatuur maakt het bovendien ook mogelijk om dit geweldige agrifood export resultaat te behalen.

Kortom, mijn trots had zich nog veel sterker mogen richten op de GMV leden en het belang van dit soort bedrijven voor de totale Nederlandse economie. Dus alvast vooruitkijkend op 2019, dit wordt het jaar van (ertoe) DOEN! En om daar een goede start mee te maken nodig ik graag iedereen uit voor het AgriFoodTech Disruptie Diner op 12 december a.s. Dus nog één keer praten en eten, om vervolgens in 2019 aan de slag te gaan!

Met vriendelijke groet,
Marcel van Haren

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

06/12/2021

2 minuten lezen

Terugblik op 2021

Wat zullen we er eens van zeggen, 2021, wat voor een jaar is het geweest? Voor velen nog steeds niet het jaar waar we naar hadden uitgekeken na vaccinatie en zeker nog niet terug naar het ‘normale’ leven, zoals velen hadden gehoopt.

Lees verder
Blog

01/11/2021

1 minuut lezen

De tijd vliegt…

Vandaag precies twee maanden geleden ben ik begonnen in mijn nieuwe rol binnen de GMV. En wat is de tijd voorbijgevlogen. Ik heb de afgelopen weken al veel mooie initiatieven en bedrijven voorbij zien komen.

Lees verder
Blog

04/10/2021

4 minuten lezen

Even bijpraten ….

Na onze laatste algemene ledenvergadering (ALV) kort voor de zomer, zullen zeker diegenen van u die bij deze ALV aanwezig waren, zich bij de recente sympathieke introductie van Eveliene Langedijk afgevraagd hebben: "Hoe zit dat dan met Maureen en Marcel?", vooral omdat we net de zwaardere rol van Maureen binnen de GMV aangekondigd hadden.

Lees verder